2009.10.18. 12:46
Hólabda
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 45 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 9 tojás, 2 kávéskanál kakaópor, 1 vaníliás cukor (20g), 1 sütõpor (20g), 3 dl tej, 50-100g kókuszreszelék
Elkészítés: 8 tojássárgáját habosra keverünk 35 dkg porcukorral, apránként hozzáadunk 7 evőkanál forró vizet, majd a kakaót, a sütőport, kanalanként 25 dkg lisztet. Jól kidolgozunk, végül óvatosan, hogy össze ne törjön, 8 tojás kemény habbá felvert fehérjét. Kivajazzuk, kilisztezett a két azonos nagyságú tepsit, elfelezzük a masszát, a tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 Celsius) 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a töltelékeket: 10 dkg vajat habosra keverünk, 8 dkg porcukorral. 5 dkg lisztet, 2 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és 1 egész tojást simára keverünk 3 dl tejjel. Gőz fölött sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz és habosra verjük. A kihűlt tésztalapokból pogácsaszaggatóval karikákat szúrunk ki, megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, az oldalát is megkenjük krémmel, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.