Kiara67 2010.01.23. 18:12

Képviselőfánk

Hozzávalók:

   A tésztához: 1.5dl víz, 30g vaj /margarin/, 70g liszt, 2-3 tojás, fél kávéskanálnyi sütőpor.

   A töltelékhez: 1/2l tej, 1tasak eper vagy vanília ízű pudngpor, 50g cukor, 2dl tejszín.

Elkészítése. A vizet, vajat, sót felforraljuk. Tűzröl levéve állandó keverés mellet a lisztett hozzákeverjü, majd kb. 1 percig főzzzük ( amíg a massza el nem válik az edénytől ) A forró tésztához hozzáadjuk a tojásokat.

A kihűlt tésztába belekeverjük a sütőport. Sütőlemezre evőkanállal kiformáljuk.

Forró sütőben sütjük.

Megfőzött, kihűlt pudngot tejszínhabbal összekeverjük és ezzel a krémmel megtöltjük a félbevágott süteményt.

Felületét porcukorral beszórjuk.

Kiara67 2010.01.17. 19:22

Bence kedvence.

A langyos tejben 4dkg. élesztőt egy kis cukorral felfuttatjuk. 60dkg lisztet 25dkg margarinnal gyorsan összedolgozzuk hogy a margarin ne olvadjon el. Hozzáadjuk egy tojást és egy másiknak a sárgáját, az élesztőt, 2 dl tejfölt, 2 kanál sót. Egy óra kelesztés után gyúrjuk, hajtogatjuk, kiszaggatjuk. 10 percig a tepsiben kelesztjük, tetejére reszelt sajott szórunk. tojással megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

Kiara67 2010.01.17. 19:12

Húsdarálós keksz.

Hozzávalók: 60dkg liszt, 1cs. sütőpor, 10dkg zsír 5dkg ráma, 20dkg porcukor, 2cs vaníliáscukor, 3 db. tojás, 2 ek. tejföl, 1ek. citromlé és héja.

Összegyúrjuk és húsdarálóval formázzuk.

Kiara67 2010.01.17. 19:07

Balis

Hozzávalók: 7dl tejszín, 2db tojás, 2tk nescafé, 0,5l rum, 2cs. vaníliás cukor.

Hidegen összekeverni!!!!

Kiara67 2010.01.17. 19:04

Kosárka tészta.

Hozzávalók:

   A tésztához 1 adag: 10dkg cukor, 15dkg zsír, 2 egész tojás, ezeket jó habosra összekeverni, 40dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, összegyúrjuk.

   Krémje: 1/2 l tej, 2 tojás sárgája, 4 kanál liszttel sűrűre fözzük.

Elkészítése: A rámát 20dkg cukorral habosra keverjük. Jó egy kicsit a hűtőbe tenni és összekeverjük a kihült fözöt krémmel. És ezzel tötjük a kisült formákat. 

Kiara67 2010.01.17. 18:51

Pite

Hozzávalók: 60dkg liszt, 25dkg cukor, 1k olvasztott zsír, 1/2 ráma, 1cs. sütőpor, 2 egész tojás, 1 pohár tejföl, csipet só.

Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrom. Két felé veszem.

Töltelék lehet:túró, csersznye szilva, alma stb....

Kiara67 2009.10.18. 12:46

Hólabda

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 45 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 9 tojás, 2 kávéskanál kakaópor, 1 vaníliás cukor (20g), 1 sütõpor (20g), 3 dl tej, 50-100g kókuszreszelék

Elkészítés: 8 tojássárgáját habosra keverünk 35 dkg porcukorral, apránként hozzáadunk 7 evőkanál forró vizet, majd a kakaót, a sütőport, kanalanként 25 dkg lisztet. Jól kidolgozunk, végül óvatosan, hogy össze ne törjön, 8 tojás kemény habbá felvert fehérjét. Kivajazzuk, kilisztezett a két azonos nagyságú tepsit, elfelezzük a masszát, a tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 Celsius) 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a töltelékeket: 10 dkg vajat habosra keverünk, 8 dkg porcukorral. 5 dkg lisztet, 2 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és 1 egész tojást simára keverünk 3 dl tejjel. Gőz fölött sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz és habosra verjük. A kihűlt tésztalapokból pogácsaszaggatóval karikákat szúrunk ki, megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, az oldalát is megkenjük krémmel, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.

 

 

Hozzávalók:

Az alaphoz: 19 dkg gyömbéres keksz, csipetnyi fahéj, 8 dkg olvasztott vaj.

A töltelékhez: 1 1/2 kg zöld alma, 20 dkg barnacukor, 10 dkg sima liszt, 1/2 teáskanál őrölt fahéj, 1/2 teáskanál őrölt szegfűbors, 1/2 csésze mazsola vagy fekete ribizli.

A tetejére: 3 dl tejföl, 2 evőkanál porcukor.

A tálaláshoz: fahéjas porcukor ízlés szerint.

Elkészítése: Tegyünk sütőpapírt egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljára és vajazzunk ki. Melegítsük elo a sütot 180oC fokra. Keverjük össze a kekszet a fahéjjal és öntjük hozzá a vajat. Dolgozzuk jól össze, míg a kekszmorzsák teljesen át nem nedvesednek, majd a keveréket kanál segítségével nyomkodjuk a forma aljára. Hámozzuk meg és szeleteljük fel vékonyan az almákat. Keverjük össze a lisztet, a barnacukrot és a fűszereket. Helyezzük az alma egy harmadát a formába, szórjuk meg a mazsolával, majd hintsünk rá két evőkanál lisztes keveréket. Rázzuk egy kicsit meg, hogy a liszt bejusson az almaszeletek közé is. Folytassuk a rétegezést addig, míg az összes alma el nem fogy. Keverjük össze a tejfölt a porcukorral és terítsük be vele a süteményt. 180oC fokon kb. 45 percig süssük, majd egy éjszakán át hagjuk hűlni. Vegyük ki a tortaformából és hintsük meg fahéjas porcukorral.